PROJEKTINFORMÁCIÓK

GINOP-4.1.4-19-2020-01858

Projekt megnevezése

Komplex energetikai fejlesztés az ASG Gépgyártó Kft. székhelyén

 

Kedvezményezett neve: ASG Kft.

Projekt címe: Komplex energetikai fejlesztés az ASG Gépgyártó Kft. székhelyén

Elszámolható összköltség: 112 502 510 Ft

Vissza nem térítendő támogatás összege: 61 876 380 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében napelemes rendszer kerül kiépítése, valamint beltéri világításkorszerűsítés történik.

A fejlesztések célja gazdaságilag megtérülő energiahatékonysági beruházás és környezetbarát megújulóenergia-termelőberendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne az ASG Gépgyártó Kft., 2800 Tatabánya, Mészáros u. 4. 2121/6. helyrajzi számon található székhelye. A napelemek az épület lapos tetejére déli tájolással kerülnek telepítésre.

A napelemes rendszer teljesítménye: 360,45 kW, a csatlakozási teljesítmény 302 kW, a napelem panelek az invertereken keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz.

A meglévő korszerűtlen világítótestekés fényforrások a korszerűsítés eredményeként, a szabvány szerint előírt megvilágítási érték elérése mellett, jelentős villamos energia megtakarítást produkálnak. A lámpákat a meglévő világítási vezetékhálózat megtartásával, a meglévő lámpák helyére szerelik föl.

A korszerűtlen világítóeszközök, alacsony fogyasztású, hosszú élettartamú, LED technológiájú eszközökkel lesznek helyettesítve, ezért a világításra fordított energiamennyiség akár 50-60% -kal csökkeni fog.

 

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekthosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázokkibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.

A projekt megvalósításának dátuma: 2022. 08. 02.

Kapcsolat
  • ASG GÉPGYÁRTÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
  • 2800 Tatabánya, Mészáros u. 4.
  • +36 (34) 515-900
  • info@asg.hu

© ASG KFT 2021 - Minden jog fenntartva