1956
Cégalapítás

Cégalapítás

Megalakult a jelenlegi ASG elődszervezete (450 alkalmazottal), a Tatabányai Szénbányák Vállalat Központi Műhelye néven. Villamos energia ellátó rendszerek karbantartására, műszaki alkatrészek gyártására és bányagépek javítására.

Új telephely

A cég a jelenlegi telephelyére költözik, tevékenységi körét bővítette néhány, a bánya működtetéséhez szükséges feladattal (pl. felvonók, szivattyúk gyártása, javítása).

1964
Új telephely
1971
Új műhelyek

Új műhelyek

Új műhelyek és szociális épületek felépítése. A bányaberendezések mechanikus és hidraulikus javításának kiszélesítése. Warman szivattyúk licenc alapján történő gyártásának megkezdése. (1300 alkalmazott)

Külföldi együttműködés

Együttműködés a Scharf GmbH -val (földalatti szállítási rendszer elemeinek és részegységeinek gyártása) és a Hemscheid-tel (bányabiztosító berendezések acélszerkezetei)

1976
együttműködés
1980
Új  műhelyek

Új  műhelyek

Új műhelyek, raktárak, gépek. A bányászati berendezések és hegesztett szerkezetek gyártásának kiszélesítése. (1600 alkalmazott)

Átszervezések

A Tatabányai Szénbányák Vállalat átszervezése divizionális szervezeti formába. Megalakul az ASG divízió, tevékenységünk a bányászati berendezések és gépek javítása, elektromos berendezések beszerelése és javítása, hegesztett acélszerkezetek és szivattyúk gyártása lett.

1989
Átszervezések
1993
Cégalapítás

1993

Megalakult az ASG Gépgyártó Kft., mint önálló társaság.

Kapcsolat
  • ASG GÉPGYÁRTÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
  • 2800 Tatabánya, Mészáros u. 4.
  • +36 (34) 515-900
  • info@asg.hu

© ASG KFT 2021 - Minden jog fenntartva