2021-07-13
24 óra

Óriási hajóajtók készülnek az ASG csarnokában

Folyamatosan érkeznek a különleges megrendelések bánya- és papíripari cégektől is

A nagy múltú, magyar tulajdonú ASG Kft. egyik bánhidai üzemcsarnokában éppen kotróhajókra készítettek ajtókat, amikor ott jártunk.

- Bonyolult egy ilyen hatalmas hajó elkészítése, négy-öt évbe is beletelhet - magyarázza Fülöp Gábor ügyvezető igazgató. - Úgy oldotta meg régi partnerünk, a Royal Boskalis cég, hogy egy meglévő hajót kettévágtak, és megtoldották 45 méterrel. Ehhez kell két ajtóból álló szett, ezek 21-21 tonnásak, tehát egy ajtó 10,5 tonnás. A tervek szerint készül majd egy "testvérhajó", arra is lesznek tatabányai ajtók.

Mint lapunk megtudta, a következő hónapokra bőven várhatóak megrendelések. A Vízgéppel közösen huszonegy szivattyút készítenek, ezek Egyiptomba utaznak. A Valmet papíripari cég sok gerendát, alkatrészt vár az ASG-től. Átlagosan havi hat alváz készül a francia Sandivk bányaipari vállalatnak. A német Tadano Demag egyebek között autódarukat gyárt, most egy 45 és egy 100 tonnás daruhoz gyártanak felsővázakat, várhatóan nemsokára egy 80 tonnáshoz. A járvány lassulása miatt is várhatóak újabb kérések.

- Remélem jó erőben, jó egészségben telik kollégáimnak a következő három hónap - teszi hozzá Fülöp Gábor. - A több szakma ismerete nálunk alap, ezért fejtörést okoz akár egy-két rutinos szakember kiesése is. A felfutó munkamennyiség miatt folyamatos a munkaerő-toborzás, most éppen lakatos kollégákat, illetve gépész és villanyszerelő karbantartókat keresünk. Ugyanakkor figyeljük és keressük az új piaci lehetőségeket, hogy bővítsük az ügyfélportfólinkat, ezzel is erősítve a piaci helyzetünket, számos beruházás mellett.

Vissza a hírekhez
Kapcsolat
  • ASG GÉPGYÁRTÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
  • 2800 Tatabánya, Mészáros u. 4.
  • +36 (34) 515-900
  • info@asg.hu

© ASG KFT 2021 - Minden jog fenntartva