2022-03-09
24 óra - Mórocz Károly

Elképesztő, tíztonnás ajtókat gyártanak a tatabányai gyárban

AZ ASG-hez folyamatosan érkeznek a különleges megrendelések bánya- és papíripari cégektől is.

A nagy múltú, magyar tulajdonú ASG Kft. egyik bánhidai üzemcsarnokában éppen kotróhajókra készítettek ajtókat, amikor ott jártunk.

– Bonyolult egy ilyen hatalmas hajó elkészítése, négy-öt évbe is beletelhet – magyarázza Fülöp Gábor ügyvezető igazgató. – Úgy oldotta meg régi partnerünk, a Royal Boskalis cég, hogy egy meglévő hajót kettévágtak, és megtoldották 45 méterrel. Ehhez kell két ajtóból álló szett, ezek 21-21 tonnásak, tehát egy ajtó 10,5 tonnás. A tervek szerint készül majd egy „testvérhajó”, arra is lesznek tatabányai ajtók.

Mint megtudtuk, a következő hónapokra bőven várhatóak megrendelések. A Vízgéppel közösen huszonegy szivattyút készítenek, ezek Egyiptomba utaznak. A Valmet papíripari cég sok gerendát, alkatrészt vár az ASG-től. Átlagosan havi hat alváz készül a francia Sandvik bányaipari vállalatnak. A német Tadano Demag egyebek között autódarukat gyárt, most egy 45 és egy 100 tonnás daruhoz gyártanak felsővázakat, várhatóan nemsokára egy 80 tonnáshoz. A járvány lassulása miatt is várhatóak újabb kérések.

– Remélem, jó erőben, jó egészségben telik kollégáimnak a következő három hónap – teszi hozzá Fülöp Gábor. – A több szakma ismerete nálunk alap, ezért fejtörést okoz akár egy-két rutinos szakember kiesése is. A felfutó munkamennyiség miatt folyamatos a munkaerő-toborzás, most éppen lakatos kollégákat, illetve gépész és villanyszerelő karbantartókat keresünk. Ugyanakkor figyeljük és keressük az új piaci lehetőségeket, hogy bővítsük az ügyfélportfóliónkat, ezzel is erősítve a piaci helyzetünket, számos beruházás mellett.

Vissza a hírekhez
Kapcsolat
  • ASG GÉPGYÁRTÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
  • 2800 Tatabánya, Mészáros u. 4.
  • +36 (34) 515-900
  • info@asg.hu

© ASG KFT 2021 - Minden jog fenntartva